Privátbankár.hu

Tartalom átvétel
Frissítve: 53 perc 37 másodperc

Ezért nem jó ötlet ingyen rendelgetni egy webáruházból

59 perc 28 másodperc
Egy budapesti férfi meghackelt egy műszaki cikkeket áruló webáruházat. 8 millió forint értékű cuccal együtt vitték el a rendőrök.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Kudarc az EU-csúcson: nem tudtak megegyezni a pénzekről az tagállamok

1 óra 44 perc
Kudarcot vallott a kétnapos rendkívüli csúcson az EU első kísérlete a 2021 és 2027 közötti keretköltségvetés elfogadására. A büdzsé fő nettó befizetőinek túl magas, a nettó kedvezményezetteknek még mindig túl alacsony volt az Európai Tanács elnöke által kidolgozott ajánlat. Charles Michel a következő napokban dönti el, mikor hívja össze újra a tagállamok vezetőit, hogy második nekifutásra megállapodjanak. Brüsszelből jelentjük.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Szép béremelést alkudtak ki a BKV-sok - feszült a helyzet az állami cégeknél

2 óra 11 perc
Átlagosan 10 százalékos béremelést alkudtak ki maguknak a BKV-sok, az állami vállalatoknál azonban még csak el sem kezdődött az érdemi egyeztetés a szakszervezetek szerint.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Hogy működik a falusi csokos áfavisszatérítés?

3 óra 59 perc
Az áfavisszatérítés, amelyet idéntől lehet igénybe venni a falusi csokkal érintett településeken, teljesen független a falusi csoktól. A hasonlóság annyi, hogy a visszatérítésre a falusi csokos településeken van lehetőség, illetve a visszatérítést azok kérhetik, akik a csokra is jogosultak, de a két támogatás nem függ össze. Az áfavisszatérítést az is kérheti, aki falusi csokot gyerek híján nem kap - mutat rá a Bank360.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Hét éve volt utoljára ilyen drága az arany

2020, február 21 - 19:46
A sárga nemesfém unciáját (1 uncia=31,1035 gramm) az a félelem hajtotta ma napközben a 2013 óta nem látott 1650 dollár közeli szintre, hogy a kínai koronavírus miatt a világgazdaság növekedése jócskán lelassul. Emiatt ugyanis a befektetők elővették a jó öreg menedékeszközt és a kockázatosabbnak vélt instrumentumokból abba csoportosítják át pénzeik egy részét.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Csigatempóban faragja le a vonatkéséseket a MÁV

2020, február 21 - 18:10
Több mint 1 millió személyvonat közlekedett az országban tavaly, ezeknek a 12 százaléka nem érkezett meg menetrend szerint. Mindez 2 millió perc késést és 1 százalékkal jobb eredményt jelent a vasúttársaság két évvel ezelőtti teljesítményéhez képest. Miközben rekordot ért el a bliccelés miatt kiszabott bírságok utáni befizetések, több vonal utasforgalma is komolyan megugrott, és a jegyvásárlási szokások is átalakultak.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Nap képe: Orbán Viktor megfáradt miniszterelnökök között

2020, február 21 - 16:27
Maratoni tárgyalások jellemzik a mostani EU-csúcsot, ahol a gyakran ellenérdekelt tagországok szeretnének minél jobb alkut kötni a következő költségvetés kapcsán.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Ezúttal Mikulás zacskókkal érkezett a pénz a médiakirályhoz

2020, február 21 - 16:06
Egyedüli induló volt az eljáráson az Antenna Hungária, így ő nyerte el a jogot, hogy kicsit területén kívüli munkát elnyerve, megrendezhesse a NISZ Zrt. Mikulás és évzáró dolgozói ünnepségét. A cég azonban nem volt szakavatott segítség nélkül, lényegében minden munkát kiszervezett alvállalkozónak.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Olyan bankjegyet tesztelnek a svédek, ami sehol máshol nincs

2020, február 21 - 14:53
A svédországi központi bank bejelentette, hogy megkezdte a svéd korona digitális változata, az e-korona tesztelését, amivel a skandináv ország egy lépéssel közelebb került a világ első digitális jegybankpénzének kibocsátásához.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Hiába minden, vágtatnak a kórházi adósságok

2020, február 21 - 14:41
Bár a kormány ezen a héten elkezdte kifizetni a kórházi beszállítóknak járó tavalyi kintlévőségüket, az egészségügyi intézmények összadóssága a Magyar Államkincstár honlapján megjelent friss tájékoztatás szerint 2020 első hónapjában tovább emelkedett.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Újabb hitelminősítő javította a magyar besorolást

2020, február 21 - 14:04
A Standard & Poor's után most újabb intézet minősítette fel Magyarországot, a japán JCRA hitelminősítő javította a besorolásunkat.
Kategóriák: Gazdasági hírek

A paranoid férfi, akinek sosem volt nője – ezt tudjuk a hanaui gyilkosról

2020, február 21 - 13:41
Szerda este egy német férfi meggyilkolt kilenc, migrációs hátterű embert a nyugat-németországi Hanauban. Az ámokfutó-terrorista minden jel szerint súlyos pszichés betegségben szenvedett, tettét szélsőjobboldali nézetektől vezérelve követte el. De pontosan ki volt ő, és hogyan juthatott el a vérengzésig?
Kategóriák: Gazdasági hírek

Menekülnek is, meg nem is a befektetők

2020, február 21 - 12:18
Miközben a koronavírus-járvány negatív hatása egyre jobban látszik a világgazdaságon, a piacokon a vevők kerültek többségbe, a legfontosabb indexek új csúcsokat értek el - áll a K&H Alapkezelő összefoglalójában. A járvány miatti félelem azon is látszik, hogy a menedéket nyújtó célpontokra, például az aranyra nagyobb a kereslet.
Kategóriák: Gazdasági hírek

150 milliárddal csökkent az államháztartás központi alrendszerének többlete

2020, február 21 - 11:59
De így is 90 milliárdos pluszban van.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Távozik az Állatkerttől Persányi Miklós

2020, február 21 - 11:42
A főigazgató egészségügyi okok miatt mond le.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Kínán kívül terjed a járvány, bunkerek felé menekülnek a befektetők

2020, február 21 - 11:33
Öt fontos hír a mai tőzsdenaphoz. Kínában ugyan csillapodni látszik a járvány, de kétséges, hogy az adataik megbízhatók-e. Koreában, Japánban ugyanakkor súlyosbodik a helyzet. Eközben az európai gyorsjelentés-dömping sem volt elég jó. A Mol kellemes meglepetést okozott és emelkedik. A forint dollárban döntött negatív rekordot.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Újabb kínai nagybank veszi be az országot

2020, február 21 - 11:07
A China Construction Bank Corporation nyit fióktelepet az országban, mely alapvetően vállalati hitelezéssel foglalkozik majd.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Már 100 milliárdért vásároltak MÁP Pluszt a postán

2020, február 21 - 11:06
Varga Mihály szerint a novemberi indulása óta alatt több mint 100 milliárd forintért vásároltak belőle a postákon, és az értékesítések 80 százaléka a fővároson kívül történt.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Megkezdődött Brüsszelben a szkander, de hol van még a vége

2020, február 21 - 10:38
Ahogy arra előzetesen számítani lehetett, az EU27-ek vezetői a rendkívüli uniós csúcs első napján csak „bemelegítettek” a késhegyre menő vitára, ami az Unió 2021 és 2027 közötti keretköltségvetésének az elfogadásáról szól. Az Európai Parlament elnöke ugyanakkor arra figyelmeztette a kormányokat, hogy a képviselők megtorpedózhatnak majd egy nekik nem tetsző megállapodást.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Putyin aláaknázza Britanniát – a KGB tegnap és ma

2020, február 21 - 09:07
Nyugat-Európa „balkanizálása” már az 1970-es évek elejétől elsőrangú célnak számít a Kreml számára. Legfrissebb fejleményként az önállósodásra törekvő Skóciában váltott ki belpolitikai vihart Moszkva növekvő figyelme. Káncz Csaba jegyzete.
Kategóriák: Gazdasági hírek