Mfor.hu (Menedzsment Fórum)

Tartalom átvétel
Online menedzsment újság
Frissítve: 8 óra 2 perc

Christopher Mattheisen a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatója

8 óra 6 perc
Christopher Mattheisent nevezték ki a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatójának, aki március 4-től tölti be a pozíciót és irányítja a cég tevékenységét - közölte a Microsoft.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Az Akadémia vagyonára pályázik a kormány

8 óra 32 perc
A Corvinuséhoz hasonló alapítványi struktúrát ajánl a Magyar Tudományos Akadémiának a kiszivárgott tárgyalási jegyzőkönyvek alapján a minisztérium - a székházakat és a vagyontárgyakat is ide pakolnák át.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Mészáros húzza fel az újpesti jégcsarnokot, alvállalkozó saját cége

9 óra 10 perc
Mészárosék friss szerzeménye húzta be a közbeszerzési eljárást.
Kategóriák: Gazdasági hírek

A GDP 70 százaléka alá ment az államadósság 2018-ban

9 óra 59 perc
Az államháztartás nettó finanszírozási képessége 2018-ban a GDP -2,2 százalékát tette – tette közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzügyi számlák előzetes adatai szerint. Az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága a GDP 69 százalékát érte el 2018 végén, ez 2,5 százalékponttal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Megfelezheti az USA német kocsiimportját az új büntetővám

10 óra 41 perc
Ha betartják Trump fenyegetését, akkor a személygépkocsik behozatalának vámja is 25 százalékra emelkedik az USA-ban, ami a legérzékenyebben a fő autóbeszállító partnert, Németországot érinti.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Új konstrukciókkal jelent meg az OTP Lakástakarék

11 óra 20 másodperc
Az OTP Öngondoskodási Index1 adatai szerint a lakáscélokra előszeretettel takarékoskodnak a magyarok. Tavaly a lakástakarék volt az egyik legnépszerűbb megtakarítási forma. Az OTP Lakástakarék éppen ezért most két új lakástakarék termék ajánlásával segíti ügyfeleit abban, hogy biztonságos és kiszámítható módon érhessék el lakáscéljaikat.
Kategóriák: Gazdasági hírek

A brit kormány eléggé felbátorodott a Huawei-ügyben

12 óra 45 perc
A szigetország vezetői szerint a nyomulós kínai techóriás még "kezelhető" fenyegetést jelent az 5G hálózatokban, így ők nem zárják ki a vállalatot a hálózatfejlesztésből.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Már csúszásban van a Blaha Lujza tér felújítása

14 óra 40 perc
A tervezettnél lassabban készülnek el a tervek.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Úgy tűnik, több vidéki nagyvárosban lehet majd ''ingyen'' lakáshoz jutni

2019, február 17 - 17:45
Bár a pontos feltételek még nem ismertek, jelen állás szerint úgy tűnik, hogy akár száz százalékban állami támogatásból, azaz ingyen is lakáshoz juthatnak a három gyermeket vállaló fiatal házasok, amennyiben kombinálják az újonnan bejelentett 10 millió forint kamatmentes, szabad felhasználású hitelt a csokkal – derül ki az Otthon Centrum gyorselemzéséből. Használt lakás vásárlása esetén a kettőt összeadva ugyanis 10 + 2,2 millió forint vissza nem térítendő támogatásból gazdálkodhatnak, ami országszerte számos nagyvárosban önmagában elég lehet egy az előírt 60 négyzetméteresnél nagyobb ingatlan megvásárlására.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Újabb árrobbanás jöhet budapesti lakáspiacon - egymilliós négyeztméterárakra kell felkészülni

2019, február 17 - 16:40
Tavaly összesen 8400 új társasházi ingatlant adtak el a fővárosban, amely – ha néhány százzal is, de – elmarad az egy évvel korábbi számtól. Az OTP Budapesti Újlakás Értéktérkép legfrissebb adatai szerint idén tetőzhet a lakásátadások száma, miközben egyre több területen kell megbarátkozni az egymilliós négyzetméterárakkal.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Versenyjog: Egy családi beszélgetés is súlyos büntetést vonhat maga után

2019, február 17 - 10:50
Rendkívül aktívak voltak az elmúlt hónapokban az európai uniós és hazai versenyhatóságok, amit jól mutatnak a rekordbírságok, valamint Magyarországon a családi vállalkozások összehangolt piaci fellépése kapcsán hozott GVH döntés is.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Listázza és nyomon követi a Facebook azokat a felhasználókat, akik üzenetben fenyegetik a céget

2019, február 17 - 09:13
A közösségi oldal az appjait használja fel lokációkövetésre a rájuk potenciálisan veszélyesnek ítélt usereknél. A privát üzeneteket és a kommenteket is monitorozzák, egy egyszerű "fuck you, Zuckerberg" is elég ahhoz, hogy az ember a megfigyeltek listáján találja magát.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Cégösszevonásokat hajtott végre a Mol

2019, február 17 - 09:02
Az olajtársaság a működési modell egyszerűsítésével indokolta az mfor.hu-nak, hogy két kft-jét április 30-ával beteszi egy harmadikba.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Nagy Márton és Varga Mihály is örül - csökkent Magyarország sérülékenysége

2019, február 16 - 17:33
Segíti a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáját, hogy a Standard & Poor's felminősítette Magyarországot az MNB alelnöke szerint. 
Kategóriák: Gazdasági hírek

Cáfolja a végrehajtást a Hell, és nem áll szándékukban eladni a céget

2019, február 16 - 16:27
A Hell Energy lapunkhoz eljuttatott közleményében azt állítja, hogy törvénytelen a február elején bejegyzett végrahajtási jog. A cég közleménye szerint a a végrehajtó január végén beszüntette eljárását.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Soha nem pörgött még így a magyar építőipar

2019, február 16 - 12:48
Történelmi rekordot ért el az építőipar 2018-ban, mivel az építőipari teljesítmény értéke még sosem haladta meg a 3000 milliárd forintot az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint.
Kategóriák: Gazdasági hírek

A világ élvonalában a magyar stadionépítők, az oroszokkal és a törökökkel

2019, február 16 - 10:32
27 aréna közül választja ki a közönség és a szakmai zsűri az Év Stadionját - a 2018-ban átadott projektek közé két magyar is bekerült. A székesfehérvári és a diósgyőri stadionban így már nem csak az a közös, hogy mindkettő drágább lett az átadásra, mint a szerződéskötéskor gondoltuk.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Több mint háromezer embernek nyújt védelmet a magáncsőd

2019, február 16 - 10:11
Jelenleg több mint 3300 embernek nyújt védelmet a 2015-ben bevezetett magáncsőd intézménye - írta a Magyar Nemzet szombaton az Igazságügyi Minisztérium közlésére hivatkozva.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Megjött a jó hír: felminősítették Magyarországot

2019, február 16 - 10:01
A Standard & Poors felminősítette az ország adósbesorolását, tekintettel elsősorban a tartósan magas gazdasági növekedésre és a külső adósságállomány, egyúttal az államadósság GDP-hez viszonyított arányának csökkenésére.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Miért nem a határon túli magyarokkal állítják meg Orbánék a népességfogyást?

2019, február 15 - 17:47
Zsiday Viktor alapkezelő legújabb írásában demográfiáról a GDP-ről és az elindult kamatemelési ciklusról elmélkedik.
Kategóriák: Gazdasági hírek