Mfor.hu (Menedzsment Fórum)

Tartalom átvétel
Online menedzsment újság
Frissítve: 11 óra 11 perc

Az RTL lépéselőnybe került, de a csata folytatódik

11 óra 32 perc
Az elmúlt másfél év kiélezett csatározása után az utóbbi hetekben ismét ellépett az RTL Klub a TV2-től, és számottevő előnyre tett szert. A siker titka, hogy hétköznapokon a TV2 ezúttal nem tudott olyan programmal előállni, ami tartotta volna a lépést az RTL-es műsorokkal, ráadásul az X-Faktor is bivaly erős a hétvégéken. Most azonban ismét új műsorok jönnek.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Rákapcsolt az építőipar szeptemberben

11 óra 46 perc
Majdnem 18 százalékkal nőtt a termelése.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Nem eléggé ösztönzik a magyarokat a nyugdíjcélú befektetésekre

12 óra 2 perc
Egyebek mellett ez derül ki a Front Page Communications és a Kapolyi Ügyvédi Iroda által befektetési szakemberek körében október közepétől november elejéig elvégzett online felméréséből.
Kategóriák: Gazdasági hírek

2,4 milliárd forintot nyertek kisvállalkozások munkahelyteremtésre

13 óra 3 perc
Az utóbbi években több mint 55 milliárdnyi támogatást ítéltek oda a kkv-knak erre a célra, közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.
Kategóriák: Gazdasági hírek

A vasárnapi nyitvatartás korlátozását kérik Karácsony Gergelytől a boltosok

14 óra 1 perc
A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete azt szeretné, ha a 400 négyzetméternél nagyobb áruházakat csak 14 óráig kellene működtetni a hetek utolsó napján, így nem kéne tovább zsigerelni a munkaerőhiány miatt amúgy is túlterhelt dolgozókat.
Kategóriák: Gazdasági hírek

A Google titokban amerikaiak millióinak egészségügyi adatait szerezte meg

14 óra 41 perc
A techóriás laboratóriumi eredményekhez, orvosi diagnózisokhoz és kórházi ápolási dokumentumokhoz jutott hozzá egy egyébként törvényesnek látszó akcióban. Az adatokat a cég közlése szerint egy új szoftver kidolgozásához használják fel, és ez szerintük a betegeknek csak jó lesz - de attól még egyiküket sem kérdezték meg, hogy hozzájárulnak-e az információk továbbadásához.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Tüttő Kata: "A Rác fürdő esete a károkozás legfelfoghatatlanabb példája"

17 óra 14 perc
Mindenképpen kivizsgáltatná, hogy mennyit is költött a főváros a Rác fürdő körüli huzavonára. De enélkül is sűrű időszak elé néz Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes. A csatornázási művek részvényeit visszavásárolnák, a BKV-nál súlyos bérköveteléssel álltak elő a szakszervezetek, a fővárosi hulladékkezeléshez pedig mindenképpen hozzá kell nyúlni. Interjú.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Karácsony falova és a kondér feneketlen mélysége

2019, november 11 - 19:00
Sűrű, mély kondér mellé sodorta az ellenzékieket a választási győzelem. A csábítás nagy, az ellenállás komoly próbatétel lesz. Jegyzet.
Kategóriák: Gazdasági hírek

A Tesco is nekimegy a műanyag szatyroknak

2019, november 11 - 15:59
Az áruházlánc az online bevásárláshoz eddig választható műanyag szatyrok helyett újrahasznosított papírtáskákat kínál. A Tesco a házhozszállításhoz ezentúl csak a legszükségesebb termékeket csomagolja műanyag zacskóba, a megrendeléseket pedig alapesetben csomagolás nélkül teljesítik. A vásárlók ugyanakkor eldönthetik, hogy kérik-e a megrendelt árukat papírtáskába csomagolni. 
Kategóriák: Gazdasági hírek

Német céget vett a Mol

2019, november 11 - 15:31
A MOL lezárta a tranzakciót, melynek eredményeként 100 százalékos tulajdonrészt szerzett a németországi székhelyű, műanyag újrahasznosítással foglalkozó Aurorában. A tranzakció révén a MOL megerősíti pozícióját az újrahasznosításra épülő műanyagtermékek piacán, valamint erősíti autóipari beszállító pozícióját is.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Hihetetlen vásárlási láz vette kezdetét

2019, november 11 - 14:45
Miután a kínaiak nem karácsonyoznak, feltaláltak egy másik napot, ami rövid idő alatt a fogyasztás ünnepe lett. Idén valószínűleg minden rekordot megdöntenek, és a vásárlókat nem csak az ázsiai országban, de világszerte ragadhatta a vásárlási láz.
Kategóriák: Gazdasági hírek

A kínaiak miatt nőtt a magyar infláció?

2019, november 11 - 13:53
Pénteken tette közzé a KSH a hazai inflációs mutatót, amely a várnál némileg magasabb lett. A háttérben az emelkedő sertéshús áll, az árak ugyanis a Kínából indult sertéspestis miatt jelentősen meglódultak. Az infláció várható alakulása mellett a műhúsokról is szó esett a Trend FM Reggeli monitor című műsorában.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Nagyon megindult a hazai lízingpiac

2019, november 11 - 12:35
Folytatódott a lendületes fejlődés a magyar lízingpiacon: 2019 első háromnegyed évében a finanszírozott összeg megközelítette az 550 milliárd forintot, ami éves szinten 9,3 százalékos növekedést jelent - közölte a Magyar Lízingszövetség.  
Kategóriák: Gazdasági hírek

Itt a téli szezon első üzemanyagár-emelése

2019, november 11 - 11:57
Szerdán megdrágul a dízel. A benzin ára változatlan marad.
Kategóriák: Gazdasági hírek

A Zöldekre cserélheti a Szabadságpártot az Osztrák Néppárt

2019, november 11 - 11:45
A szeptemberi előrehozott választásokon győztes Osztrák Néppárt elnöke és listavezetője bejelentette, hogy kormánykoalíciós tárgyalásokat kezdenek a Zöldek pártjával.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Megint Pintér Sándor volt cége őrizheti a Terror Házát

2019, november 11 - 11:37
A CIVIL Biztonsági Szolgálat ezúttal is a Pro-Tectum Partnert választotta alvállalkozónak a feladatra.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Matolcsyék szerint ideje megreformálni az infláció mérését

2019, november 11 - 11:07
A fejlett országok jegybankjai közel egy évtizede jelentős erőfeszítéseik ellenére sem képesek elérni inflációs céljaikat. Az inflációs célt követő országok kétharmadában a fogyasztói árak növekedése jelenleg sem éri el a kívánt célértéket. Ezek az országok adják a világ GDP-jének több mint 60 százalékát.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Félmillió forintos készpénzhasználati limit, adóamnesztia, nyugdíjas számlák

2019, november 11 - 10:36
Ezeket is tartalmazza a Magyar Bankszövetség ma meghirdetett nyolc pontos javaslatcsomagja, amelynek célja a készpénzhasználat visszaszorítása.
Kategóriák: Gazdasági hírek

400 ezer alvó számla lehet Magyarországon

2019, november 11 - 09:36
Ezek tulajdonosai nem azonosították magukat az október 31-ei határidőig, arányuk a vállalati és lakossági mulasztók nyolcvan százalékot teszi ki – közölte a Magyar Bankszövetség főtitkára mai sajtótájékoztatóján, amelyen ismertették a szervezet digitalizációs javaslatait..
Kategóriák: Gazdasági hírek

Jól megugrott az exportunk szeptemberben

2019, november 11 - 09:15
10,9 százalékkal nőtt.
Kategóriák: Gazdasági hírek