Hírolvasó

Mégsem szigorítják a munkaügyi bírságokat

ingatlanmenedzser.hu - 7 óra 1 perc
Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága érdemi indoklás nélkül visszavonja a munkaügyi ellenőrzést szigorító javaslatot.
Kategóriák: Gazdasági hírek

22,5 millióra bírságolta felügyelet a Nedolgozz.hu-t

Index - 24óra - 7 óra 7 perc
Pontosabban a mögötte álló, "a módszert" kidolgozó befektetési csodaügynököt, H. Andrást.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Támogatták Senyei OBH-elnökké választását

Index - 24óra - 7 óra 7 perc
Az Országgyűlés igazságügyi bizottságának 10 tagja támogatta, csak egy DK-s tartózkodott.
Kategóriák: Gazdasági hírek

A nyugdíjreform ellen folytódott a francia gigatüntetés

Privátbankár.hu - 7 óra 11 perc
Folytatódott pénteken a nyugdíjreform elleni közlekedési sztrájk Franciaországban, ahol az előző nap a szakszervezetek szerint csaknem másfél millióan, a rendőrség szerint több mint 800 ezren tiltakoztak az utcákon.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Egy olasz író szerint a KGB ölhette meg Albert Camus-t

Index - 24óra - 7 óra 11 perc
Giovanni Catelli elméletével nem mindenki ért egyet, például a Nobel-díjas filozófus lánya sem.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Az Országgyűlés attól autonóm, ha nem kell határidőre válaszolnia

ingatlanmenedzser.hu - 7 óra 12 perc
Érdekes javaslatot tesz a törvényalkotási bizottság az „egyes törvényeknek az egyfokú járási hivatali eljárások megteremtésével összefüggő módosításáról” szóló törvényjavaslathoz: magára az Országgyűlésre ne vonatkozzon az a határidő, amely mindenki mást köt.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Minden eddiginél idegőrlőbb lesz a karácsony előtti vásárlás

FN - Magazin - 7 óra 12 perc

Európai uniós viszonylatban is nagy tempóban bővült a magyarországi kiskereskedelmi forgalom, vagyis egyre többet vásárolnak a magyarok. A megnövekedett igényeket azonban egyre nehezebben tudják kiszolgálni a bolti dolgozók, pedig még csak most veszi majd igazán kezdetét az ünnepi bevásárlási szezon.

A tavaly tapasztaltakból kiindulva az idei karácsonyi vásárlási őrület még borzasztóbb lesz.

A tavalyi aranyvasárnapon az egyik élelmiszeráruházban több mint 60 telepakolt, majd magára hagyott bevásárlókocsit szedtek össze a dolgozók, benne mintegy 4 millió forint értékű áruval – említ egy példát Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke.

De nemcsak az ünnepek előtt, hanem egy sima hétköznapon is számtalan magára hagyott kosarat és bevásárlókocsit, illetve benne rejlő árut kénytelenek visszapakolni a dolgozók. A vásárlók egy része ugyanis nem hajlandó kivárni a hosszúra nyúlt sorokat

írja a Népszava.

Azok az áruházláncok vannak nehéz helyzetben, akik nem becsülték meg a régi dolgozóikat, nem adták meg nekik a kért fizetésemelést, inkább új munkaerőt vettek fel. De az újak közül sokan, tapasztalva a kemény munkát, gyorsan tovább is álltak.

A régi dolgozók megtartásának fontosságát Karsai Zoltán szerint leginkább a barkácsáruházak ismerték fel, mivel ott egy új munkaerő betanítása még több időt igényel. Az élelmiszerboltokban viszont hatványozottan érződik a munkaerő hiánya, hiszen ezek az árucikkek gyorsan fogynak, az üres polcok látványa pedig riasztó lenne.

A legtöbb üzletben ezért egy-egy dolgozóra többféle feladatot is rátestálnak. Ha például túl sokan állnak sorban a pénztárnál, akkor az árufeltöltőnek is be kell ugrania a kasszába, vagy éppen fordítva, a pénztárosoknak kell besegíteniük a kiürült polcoknál.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 

Kategóriák: Zöld hírek

Kirúgtak egy sztártenort munkahelyi verekedésért

ingatlanmenedzser.hu - 7 óra 17 perc
Vittorio Grigolo nem először veszíti el a fejét.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Találtak valami szokatlant az űr mélyén, ez lehet a mi Naprendszerünk végzete is

ingatlanmenedzser.hu - 7 óra 17 perc
Először figyeltek meg óriásbolygót fehér törpecsillag közelében. Az Európai Űrügynökség (ESO) Nagyon Nagy Teleszkópjával tett felfedezés választ adhat arra a kérdésre is, mi minden történhet a jövőben a saját Naprendszerünkkel.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Találtak valami szokatlant az űr mélyén, ez lehet a mi Naprendszerünk végzete is

hvg.hu IT | Tudomány - 7 óra 17 perc
Először figyeltek meg óriásbolygót fehér törpecsillag közelében. Az Európai Űrügynökség (ESO) Nagyon Nagy Teleszkópjával tett felfedezés választ adhat arra a kérdésre is, mi minden történhet a jövőben a saját Naprendszerünkkel.
Kategóriák: Tudományos hírek

Egyre később növünk fel

ingatlanmenedzser.hu - 7 óra 25 perc
Elkészült az első olyan magyar kutatás, amely egyszerre vizsgálta a felnőtté válás folyamatának több dimenzióját. Meghosszabbodott a felnőtté válás folyamata. Kiderült, azok vannak a legjobb anyagi helyzetben, akiknek az életútja leginkább megfelel a hagyományos felnőtté válás modelljének. De ők vannak a legkevesebben. Az biztos, hogy az iskolapadban töltött idő alapvetően strukturálja a fiatalok életútját.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Rászabadítják a közutakra a Nissan 330 millió forintos hiperautóját

ingatlanmenedzser.hu - 7 óra 29 perc
A GT-R ötvenedik születésnapjára készített koncepcióautó végleges változata hamarosan gyártásba kerül, de nem túl gyakran jön majd szembe a forgalomban.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Így is lehet: a túlfogyasztás helyett tudatos döntések

A fenntarthatóság témája azonban továbbra is napirendben marad, tetten érhető a tudatos fogyasztásra buzdító tartós ár stratégiában, a szortiment összeállításában és a társadalmi felelősségvállalás terén tett lépésekben is. Novemberben a túlfogyasztásra buzdító Giving Friday napot a dm Giving Friday nappá változtatta és aznapi bevétele 5 százalékát jótékony célra ajánlotta fel.

A vállalat nem csak saját folyamatainak optimalizálásán munkálkodik, de felelősséget érez abban is, hogy a vásárlók figyelmét felhívja a választási lehetőségekre. Az idei évben „Kezdd kicsiben” szlogennel edukációs kampányt hirdetett a dm a tudatos fogyasztás és a zöld lehetőségek középpontba állításával. A vállalat hisz a közös cselekvésben, s hogy egyéni és vállalati szinten is mindenkinek meg kell tennie a saját lépéseit. Egy Facebook kihívást is indítottak, napi gyakorlati tippekkel, s egy közös célt is kitűztek: a kihívásban részt vevők után a vállalat 100 forintot adott a jövő évi Tiszai PET Kupa megrendezésére. A kihívásban összegyűlt összeget kiegészítve végül 1 millió forinttal támogatja a dm a kezdeményezést. A zárt csoportban továbbra is tippekkel, a drogériához kötődő információkkal várják a tagokat.

Black Friday helyett Giving Friday

A vállalat a piacon megkülönböztető Mindig megéri – tartós ár stratégiájával is a fenntarthatóság mellett kötelezte el magát. A dm a tervezhetőségre és a tudatosságra buzdítja vásárlóit. Vállalja, hogy minimum négy hónapon át nem emelkedik az adott termékek ára. A drogéria ezzel a túlfogyasztás elkerülése mellett teszi le voksát, s hívja fel vásárlói figyelmét: akkor vásároljanak, amikor valóban szükségük van rá.

Ehhez a gondolathoz kapcsolódóan a dm a „Black Friday” idei shoppingnapot „Giving Friday” nappá változtatta, kedvezmények helyett teljes aznapi forgalmának 5%-át, 17,5 millió forintot jótékony célra ajánlotta fel. A Katolikus Karitász AKAROM programját támogatják. Ennek keretében 150 mélyszegénységben élő család kap életvezetési és pénzügyi tanácsokat. Ez a törekvés jól illeszkedik a dm eddigi tevékenységéhez, hiszen az Együtt a babákért programja keretében idén is 260 rászoruló kisgyermekes családot támogat pelenkával a Katolikus Karitásszal együttműködve.

Választási lehetőségek a szortimentben

A szortiment összeállításakor hangsúlyos szempont a fenntarthatóság, ez a vásárlók számára a választékon keresztül jól érzékelhető. A polcokon bio, környezetbarát és natúr termékek széles választékát kínálják. Egy teljesen egyedi kezdeményezést is elindított a dm idén: dm Start! címmel pályázatot írtak ki hazai, kezdő vállalkozások számára. A 83 pályázó cégből 14 nyertes vállalat 40 terméke kapott helyet a polcokon.

Fontosak az egyértelmű jelzések, a pontos termékinformációk, ezért a dm zöld színű etikettek bevezetését tervezi, amely egyértelműen orientálj majd a vásárlókat, a saját márkás szortimentben pedig a mikroműanyag-mentességet jelző logó kerül az érintett a termékekre.

Fejlesztések az erőforrások megóvása érdekében

A saját márkás termékek háza táján is fontos lépések történtek ezen a területen az utóbbi években, a termékpaletta számos eleménél megtalálhatók ezek az innovációk. Az európai gyártásnak köszönhetően rövid szállítási útvonalak jellemzők, továbbá szinte minden termékkategóriában fenntartható alternatívát is kínálnak. A kartonoknál nagy mértékben újrahasznosított anyagokat használnak, vagy felelős erdőgazdálkodásból származó friss rostokat alkalmaz a cég, ezek FSC tanúsítvánnyal rendelkeznek. A műanyag csomagolóanyagokban az újrahasznosított anyagokat a lehető legnagyobb arányban használják. 98%-ban újrahasznosított anyagot tartalmaznak például az alverde flakonok, legalább 50%-ban újrahasznosított anyagból készülnek az alverde tubusok. A SEINZ. márka esetén a tusfürdők és samponok csomagolásai 94% újrahasznosított anyagot tartalmaznak. A SEINZ márka ezen kívül a Plastic Bank támogatója.

 

 

 

Hirdetés (x)

Képek: dm.hu

Forrás: Zöldunió

Kiemelt kép: pexels.com

Kategóriák: Zöld hírek

Folytatódott a milliós tüntetés a nyugdíjreform ellen

Mfor.hu (Menedzsment Fórum) - 7 óra 34 perc
Folytatódott pénteken a nyugdíjreform elleni közlekedési sztrájk Franciaországban, ahol az előző nap a szakszervezetek szerint csaknem másfél millióan, a rendőrség szerint több mint 800 ezren tiltakoztak az utcákon.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Varga Mihály most egy facebookos fotóval szúrt oda Matolcsy Györgynek

Privátbankár.hu - 7 óra 37 perc
Az utalás finom, de kétségkívül ott van.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Levetették a magyar szurkolók trianonos molinóját a románok elleni meccs előtt

Index - 24óra - 7 óra 42 perc
Úz-völgye magyar! 1920. 06. 04. Mindent vissza! - volt olvasható a transzparensen.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Javában ment az időjárás-előrejelzés, amikor közbeszólt a meteorológus okosórája – videó

ingatlanmenedzser.hu - 7 óra 47 perc
Az Apple okosórája gyakran váratlan helyzetekben is bekapcsol, hogy tájékoztassa viselőjét. Egy brit időjós élő adásban járt így.
Kategóriák: Gazdasági hírek

Javában ment az időjárás-előrejelzés, amikor közbeszólt a meteorológus okosórája – videó

hvg.hu IT | Tudomány - 7 óra 47 perc
Az Apple okosórája gyakran váratlan helyzetekben is bekapcsol, hogy tájékoztassa viselőjét. Egy brit időjós élő adásban járt így.
Kategóriák: Tudományos hírek